На 07.04.2014 г. излезе от печат „Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025г.”

biala-knigaАвторите на книгата са 28 икономисти, финансисти, учени, експерти и членове на „Бизнесмрежа за българите по света”, от Пловдив, България и чужбина. По същество това е първа проява на  нова българска „тинк танк” група.

Издател на книгата е  „Атлас Финанс” АД, а инициативата за нейното написване е на „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация”, под  водещата  редакция  на д-р  ик. Петър  Нейчев, Dr. rer. soc. oec.Тоде Тодев и проф. д.ик.н. Асен Конарев.

Желанието на авторите и „Гражданското сдружение за нова високотехнологична индустриализация” е да предизвикат обществен консенсус за индустрията, като важен елемент на българската икономика за да е в съзвучие с европейския призив „За възраждане на европейската промишленост”, обявен в съобщението на Европейската Комисия от 22.01.2014г. и в редица други европейски документи от 2010г. до сега.

В книгата не се обсъжда реставрация на социалистическата индустрия, а прилагане на европейските концепции за укрепване на българската индустриална база. 

Авторите предлагат да се разработи дългосрочна Стратегия (Програма)  с  две основни направления – нова високотехнологична индустриализация на приоритетни отрасли  и високотехнологична реиндустриализация на „историческата” индустрия.

Книгата бе официално представена на Пресконференция  проведена на 10.04.2014г. от 13 часа в Националния пресклуб на БТА в гр. София.

imagebiala-kniga-baner

Пълният текст на книгата можете да прочететe ТУК

Вашият коментар